Sunday, July 24, 2016

                 ေသြးတုိးသမားမ်ားအတြက္ နဂါးေမာက္သီး အစြမ္း
နဂါးေမာက္သီး ( Dragon fruit) သည့္ ေသြးတုိး ရွိေသာသူမ်ား ဆီးခ်ဳိရွိေသာသူမ်ားအတြက္ စားသင့္ေသာ အသီးႏွံမ်ားစြာထဲ့မွ အသိီးၿဖစ္ပါသည္ ။
ပင္ကုိယ္ အသီး၏ အစြမ္းမွာ ေသြးအတြင္းရွိ သႀကားဓာတ္ကုိ ေလ်ာ့ခ်ႏုိင္စြမ္းရွိသည့္အၿပင္ ကင္ဆာၿဖစ္ေစႏုိင္ၿခင္းကုိလည္း ကာကြယ္မွဳ ့ေပးေသာအသီးလည္း ၿဖစ္ပါသည္ ။
အဆီအဆိမ့္မ်ားေသာအစားေသာက္မ်ားမ်ား စားမိပါက ဌင္းအသီးကုိ စားေပးၿခင္းၿဖင့္ ဝေစႏုိင္ေသာ ကုိလက္စထေရာ့မ်ားကုိ ေၿခဖ်တ္ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သၿဖင့္ ဝၿခင္းကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္ ။
အသားအရည္ေၿခာက္ေနသူမ်ား၊အသားရည္လွပလုိသူမ်ားအတြက္ အရည္ရႊမ္းေသာအသီးၿဖစ္ေသာေႀကာင္း အသားအေရကုိ စုိေၿပေခ်ာမြတ္ေစႏုိင္ပါတယ္

ကုိယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္မ်ားလည္း စားသုံးသင့္သည္ ။
အရုိးအသြားမ်ားကုိ ခုိင္မာေစသည့္အၿပင္ ဦးေႏွာက္မွတ္သားမွဳ ့ကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္ ။
ေသြးတုိးသမား ၊ ဆီးခ်ဳိသမား ၊ နလန္ထ လူမမာမ်ား
စားသုံးသင့္သည္အၿပင္
အသီးအႏွံမ်ားစြာထဲ့မွလူႏွင့္တည့္သည့္အတြက္စားသုံးသင့္ေသာ နဂါးေမာက္သီးပင္ၿဖစ္ပါေတာ့သည္ ။
နဂါးေမာက္သီးဟာ လူတို့၏က်န္းမာေရးကို မ်ားစြာ အေထာက္အကူေပးႏိုင္တဲ့ ေဆးဘက္၀င္ သဘာ၀သစ္သီးတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး
အျခားေပ်ာက္ကင္းႏိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ားမွာ
(၁) ေသြးတြင္းရွိ သၾကားဓာတ္ကို ေလ်ာ႔ခ်ေပးႏိုင္စြမ္းပါတယ္။
(၂) ေသြးတိုး၊ ဆီးခ်ိဳသမားအတြက္ အလြန္သင္႔ေတာ္တဲ႔ အသီးျဖစ္ပါတယ္။
(၃) ကင္ဆာျဖစ္ေစႏိုင္ေသာ ဓာတ္တိုးပစၥည္းမ်ား ကို ေလ်ာ႕ခ် ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၄) ကိုလက္ စထေရာကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၅) အသားအေရကို ေခ်ာမြတ္ စိုေျပေစပါတယ္။
(၆) အစာစားခ်င္စိတ္ကို တိုးပြားေစပါတယ္။
(၇) အစာေျခဖ်က္ျခင္းကို အားေကာင္းေစပါတယ္။
(၈) အဆီမ်ားကို ေျခဖ်က္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(၉) သြားႏွင္႔ အရိုးမ်ားကို ခိုင္မာေစပါတယ္။
(၁၀) မွတ္ဥာဏ္အားႏွင္႔ မ်က္လံုး အားေကာင္းေစပါတယ္။
(၁၁) ဒဏ္ရာမ်ားကို က်က္ေစလြယ္၍ အျမန္ သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
(၁၂) နာလံထလူမမာမ်ားအတြက္ လ်င္ျမန္မာစြာ ခြန္အားျပန္လည္ျပည့္၀လာေစ၍ အထူးသင့္ေလ်ာ္ေသာအသီး ျဖစ္ပါတယ္။
နဂါးေမာက္သီးကို ေတာင္အေမရိကႏွင့္မကၠဆီကိုတို့ဘက္မွာ စတင္ေတြ့ရွိခဲ့ျပီး ယခုအခါမွာေတာ့ ကမၻာအႏွံ ့မွာ စိုက္ပ်ိဳးေရာင္းခ်ေနၾကကာ ထိုင္း၊ ဗီယက္နမ္၊ ဖိလစ္ပိုင္တို့မွာလည္း ေပါမ်ားစြာ စားသံုးေနၾကျပီး ျမန္မာႏိုင္ငံမွာေတာ့ လူၾကိဳက္နည္းေနေသးတဲ့အတြက္ ေစ်းကြက္ သိပ္မသြင္က်ယ္ေသးပါဘူး။
နဂါးေမာက္သီးရဲ့အျပင္ဘက္အေရာင္ဟာ အနီေရာင္နဲ့ အ၀ါေရာင္ ၂ မ်ိဳးရွိျပီး အတြင္းသားကေတာ့ အနီေရာင္နဲ့အျဖဴေရာင္ ၂ မ်ိဳးရွိပါတယ္။ အပင္ကေတာ့ ရွားေစာင္းလက္ပပ္အပင္မ်ိဳးႏြယ္ ျဖစ္ပါတယ္။ အရသာမွာလည္း အခ်ိဳဓါတ္၊ အခ်ဥ္ဓါတ္နည္းပါးသည့္အတြက္ အရသာေပၚေပၚလြင္လြင္ မရွိသည့္အတြက္ ေဆးဖက္၀င္၍ က်န္းမာေရးအတြက္ စားသံုးေနၾကပါတယ္။
ေမာင္မႏၲေလး

No comments:

Post a Comment