-----------------------------
ႀကံသည္အာဟာရဓာတ္ၾကြယ္ဝျခင္း၊ အရည္ဓာတ္ မ်ားျပားၿပီး ခ်ိဳျခင္းမ်ားေၾကာင့္ လူအမ်ား ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ ၾကပါသည္။
ရာသီဥတုပူျပင္းလာသည္ႏွင့္အတူ ႀကံမ်ားသည္လည္း အလြယ္တကူ မႈိတက္လာတတ္ၿပီး မႈိတက္ေနေသာ ႀကံသည္အနီေရာင္အျဖစ္သို႔ေျပာင္းလဲသြားတတ္သည္။
မႈိတက္ေနေသာႀကံသည္ 3-Nitro Propionic acid အျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြားၿပီး အဆိုပါအက္ဆစ္ ဓာတ္သည္ အာရံုေၾကာအဆိပ္တက္ျခင္းကို ျဖစ္ေပၚေစပါသည္။
အဆိပ္ျပင္းအား (၀.၅) ဂရမ္ ေအာက္သည္ပင္လွ်င္ လူတစ္ဦးအား အဆိပ္သင့္ လကၡဏာကို ျဖစ္ေပၚေစႏိုင္ ပါသည္။ အဆိပ္သင့္မႈ မျပင္းထန္ပါက အစာေျခ အူလမ္းေၾကာင္းတြင္ တစ္နာရီခန္႔ ပံုမွန္မဟုတ္ ကေမာက္ကမ ျဖစ္ျခင္းမ်ား ျဖစ္ပြားတတ္ၿပီး အဆိပ္ ျပင္းထန္ပါက ေအာ့အန္မႈျဖစ္ျခင္း၊ ၾကြက္တက္ျခင္းမ်ား ျဖစ္ေပၚလာကာ ေနာက္ဆံုးတြင္ အသက္ရႈက်ပ္ၿပီး ေသဆံုးသည္အထိ ျဖစ္ပြား ႏိုင္ပါသည္။
ကံေကာင္း၍ အသက္ရွင္လာခဲ့ပါကလည္း ျပင္းထန္ အဆိပ္ေၾကာင့္ အာရံုေၾကာဆိုင္ရာ ေနာက္ ဆက္တြဲ ေရာဂါမ်ား က်န္ရွိတတ္ပါသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ 'ဧၿပီလထြက္ ႀကံသည္ ေျမြဆိပ္ထက္ပင္ ပို၍ေၾကာက္ဖို႔ ေကာင္းပါသည္။
ႀကံမ်ားဝယ္ယူရာတြင္ ၾကံ၏ အလယ္ဗဟိုအတြင္းႏွင့္ အခြံမ်ားကို ဂရုစိုက္ၾကည့္၍ ဝယ္ရမည္ျဖစ္ၿပီး အကယ္၍ အတြင္းဗဟိုသည္ အနီေရာင္ သို႔မဟုတ္ အစိမ္းရင့္ေရာင္၊ နီဝါေရာင္ အစက္ မ်ား ျဖစ္ေပၚေနလွ်င္ အရသာ ေျပာင္းလဲေနၿပီ ျဖစ္ၿပီး စားသံုး၍မရေတာ့ပါ။
လမ္းေပၚတြင္ေရာင္းေသာ ႀကံရည္မ်ားကို သတိျဖင့္ ဂရုတစိုက္ ၀ယ္ယူေသာက္သံုးရမည္ ျဖစ္ပါသည္။ ထို႕ေၾကာင့္ ႀကံရည္တြင္ အနီစက္ပါေသာ မႈိတက္ႀကံမ်ား ဟုတ္မဟုတ္ အတိအက်မေျပာႏိုင္ပါ။ ႀကံရည္ကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေလွ်ာ့ေသာက္ၾကရန္သာ အႀကံျပဳ လိုပါသည္။႔
credit by>> Zin Moe
မႈိတက္ေနေသာႀကံသည္ 3-Nitro Propionic acid အျဖစ္ ေျပာင္းလဲသြားၿပီး အဆိုပါအက္ဆစ္ ဓာတ္သည္ အာရံုေၾကာအဆိပ္တက္ျခင္းကို ျဖစ္ေပၚေစပါသည္။
အဆိပ္ျပင္းအား (၀.၅) ဂရမ္ ေအာက္သည္ပင္လွ်င္ လူတစ္ဦးအား အဆိပ္သင့္ လကၡဏာကို ျဖစ္ေပၚေစႏိုင္ ပါသည္။ အဆိပ္သင့္မႈ မျပင္းထန္ပါက အစာေျခ အူလမ္းေၾကာင္းတြင္ တစ္နာရီခန္႔ ပံုမွန္မဟုတ္ ကေမာက္ကမ ျဖစ္ျခင္းမ်ား ျဖစ္ပြားတတ္ၿပီး အဆိပ္ ျပင္းထန္ပါက ေအာ့အန္မႈျဖစ္ျခင္း၊ ၾကြက္တက္ျခင္းမ်ား ျဖစ္ေပၚလာကာ ေနာက္ဆံုးတြင္ အသက္ရႈက်ပ္ၿပီး ေသဆံုးသည္အထိ ျဖစ္ပြား ႏိုင္ပါသည္။
ကံေကာင္း၍ အသက္ရွင္လာခဲ့ပါကလည္း ျပင္းထန္ အဆိပ္ေၾကာင့္ အာရံုေၾကာဆိုင္ရာ ေနာက္ ဆက္တြဲ ေရာဂါမ်ား က်န္ရွိတတ္ပါသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ 'ဧၿပီလထြက္ ႀကံသည္ ေျမြဆိပ္ထက္ပင္ ပို၍ေၾကာက္ဖို႔ ေကာင္းပါသည္။
ႀကံမ်ားဝယ္ယူရာတြင္ ၾကံ၏ အလယ္ဗဟိုအတြင္းႏွင့္ အခြံမ်ားကို ဂရုစိုက္ၾကည့္၍ ဝယ္ရမည္ျဖစ္ၿပီး အကယ္၍ အတြင္းဗဟိုသည္ အနီေရာင္ သို႔မဟုတ္ အစိမ္းရင့္ေရာင္၊ နီဝါေရာင္ အစက္ မ်ား ျဖစ္ေပၚေနလွ်င္ အရသာ ေျပာင္းလဲေနၿပီ ျဖစ္ၿပီး စားသံုး၍မရေတာ့ပါ။
လမ္းေပၚတြင္ေရာင္းေသာ ႀကံရည္မ်ားကို သတိျဖင့္ ဂရုတစိုက္ ၀ယ္ယူေသာက္သံုးရမည္ ျဖစ္ပါသည္။ ထို႕ေၾကာင့္ ႀကံရည္တြင္ အနီစက္ပါေသာ မႈိတက္ႀကံမ်ား ဟုတ္မဟုတ္ အတိအက်မေျပာႏိုင္ပါ။ ႀကံရည္ကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေလွ်ာ့ေသာက္ၾကရန္သာ အႀကံျပဳ လိုပါသည္။႔
credit by>> Zin Moe
No comments:
Post a Comment