ကင္ဆာ ေပ်ာက္ေစေသာ ၾကက္ဥျပဳပ္
လက္ေတြ႕ သားအိမ္ကင္ဆာျဖင့္ရန္ကုန္ေဆရုံႀကီးမွာ စစ္ေဆးၿပီးေနာက္က်မွလာသည္ဟုသတ္မွတ္ေျပာဆိုျခင္းခံရသူ
အသက္၅၀ေက်ာ္ အမ်ိဳးသမီးႀကီးတစ္ဦး- လက္ေတြ႕ေပ်ာက္ကင္းသြားသည္ဆိုသျဖင့္ တိုက္ႀကီးၿမိဳ႕အဝင္ တာဂြ႐ြာမွသတင္းပ်ံ ့ၿပီးတစ္ဆင့္စကားၾကားသိရသျဖင့္ ကံတိုက္ဆိုင္သူမ်ားေပ်ာက္ကင္းၾကေစရန္တင္ျပပါသည္။
( ေပးပို႔သူ။ ဆရာႀကီးဦးေသာင္းေဌး။ တာဂြ႐ြာ အလယ္တန္းေက်ာင္းအုပ္ဆရာႀကီး)
ကင္ဆာေဝဒနာခံစားေနရသူ။
သေဘၤာသီး။သေဘၤာ႐ြက္ကိုေန႔စဥ္သံုးစြဲပါ။ေဆးမီးတိုဆိုၿပီးအထင္မေသးပါႏွင့္။
အစာေဟာင္းအိမ္
အူမႀကီးမွာကင္ဆာအလံုးေတြ႕၍ျဖတ္ထုတ္ရမည့္သူစ္ဦး။ေငြေၾကးမတတ္နိုင္၍ဆရာႀကီးတစ္ဦးနည္းေပးသျဖင့္သေဘၤာ႐ြက္ျပဳတ္အရည္ေသာက္ျခင္း။
အ႐ြက္ႏုကိုတို႔စရာလုပ္စားျခင္းျဖင့္မခြဲရပဲ၊ ဝမ္းလည္းျပန္သြားနိုင္ကာ
၂ႏွစ္ေက်ာ္ၿပီ။အသက္ရွင္ေနပါသည္။
သေဘၤာသီး ၾကက္ဥျပဳပ္သည္ေရမထည့္ပါ။ သေဘၤာသီးထဲမွအေငြ႕အာနိသင္ဝင္ၿပီးၾကက္ဥက်က္သြားျခင္းျဖစ္ပါ
သည္။သေဘၤာသီးအေငြ႕ေၾကာင့္ၾကက္ဥသည္ကင္ဆာပိုးကိုသတ္နိုင္ပါသည္။ ၾကက္ဥမွေႁမြဆိပ္ေျဖေဆးထုတ္ေနသည္ကိုၾကားဘူးၾကပါလိမ့္မည္။ ၾကက္ဥတစ္ေန႔တစ္လံုးစားေပးသင့္သည္ဟုယခုအခါက်န္းမာေရးဆရာဝန္ႀကီးမ်ားကညႊန္ၾကား
လွ်က္ရွိေနၾကသည္။သဘာဝအိမ္ၾကက္ဥမ်ားကပို၍အာနိသင္ေကာင္းပါသည္။အိမ္ၾကက္ဥကအလံုးေသးသျဖင့္ေစ်းကြက္မဝင္ပါ။
သေဘၤာသီးအစိမ္း ထိပ္မွျဖတ္ပါ။
အတြင္းမွအေစ့မ်ားကိုျခစ္ပါ။ အေခါင္းက်ယ္ေစဖို႔ပါ။ အေစ့မ်ားကိုဖယ္မပစ္ပါႏွင့္။
အေခါင္းတြင္းသို႔ၾကက္ဥထည့္ပါ။ အလံုးႀကီးလွ်င္ၾကက္ဥ ၂လံုးအထိဆန္႔ပါသည္။
အဖံုးကိုျပန္အုပ္ၿပီးအေစးျဖင့္ဖိကပ္ပါ။ မေသခ်ာလွ်င္ရႊံ့ျဖင့္ေဇာ္မံပါ။
မီးဖို။မီးက်ီးျဖင့္ နာရီဝက္ခန္႔ဖုတ္ပါ။
ဖြင့္ၾကည့္လွ်င္သေဘၤာသီးအတြင္းမွအခိုးမ်ားထြက္လာပါလိမ့္မည္။
အတြင္းမွၾကက္ဥကိုအျပင္ထုတ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
ၾကက္ဥကိုေရမေဆးပါႏွင့္။
ၾကက္ဥ ၂လံုးကို အျခားအစာႏွင့္မေရာပဲထမင္းလြတ္စားပါ။
ေန႔စဥ္ အနည္းဆံုး ၁၄ ရက္စားမွအက်ိဳးထူးပါမည္။
( ေၾကာင္းက်ိဳးတိုက္ဆိုင္သူမ်ား ေပ်ာက္ကင္းၾကပါေစ။)
ၾကည္လြင္ျမင့္(မုျဒာ) ၂၉.၄.၂၀၁၅။
၂ႏွစ္ေက်ာ္ၿပီ။အသက္ရွင္ေနပါသည္။
သေဘၤာသီး ၾကက္ဥျပဳပ္သည္ေရမထည့္ပါ။ သေဘၤာသီးထဲမွအေငြ႕အာနိသင္ဝင္ၿပီးၾကက္ဥက်က္သြားျခင္းျဖစ္ပါ
သည္။သေဘၤာသီးအေငြ႕ေၾကာင့္ၾကက္ဥသည္ကင္ဆာပိုးကိုသတ္နိုင္ပါသည္။ ၾကက္ဥမွေႁမြဆိပ္ေျဖေဆးထုတ္ေနသည္ကိုၾကားဘူးၾကပါလိမ့္မည္။ ၾကက္ဥတစ္ေန႔တစ္လံုးစားေပးသင့္သည္ဟုယခုအခါက်န္းမာေရးဆရာဝန္ႀကီးမ်ားကညႊန္ၾကား
လွ်က္ရွိေနၾကသည္။သဘာဝအိမ္ၾကက္ဥမ်ားကပို၍အာနိသင္ေကာင္းပါသည္။အိမ္ၾကက္ဥကအလံုးေသးသျဖင့္ေစ်းကြက္မဝင္ပါ။
သေဘၤာသီးအစိမ္း ထိပ္မွျဖတ္ပါ။
အတြင္းမွအေစ့မ်ားကိုျခစ္ပါ။ အေခါင္းက်ယ္ေစဖို႔ပါ။ အေစ့မ်ားကိုဖယ္မပစ္ပါႏွင့္။
အေခါင္းတြင္းသို႔ၾကက္ဥထည့္ပါ။ အလံုးႀကီးလွ်င္ၾကက္ဥ ၂လံုးအထိဆန္႔ပါသည္။
အဖံုးကိုျပန္အုပ္ၿပီးအေစးျဖင့္ဖိကပ္ပါ။ မေသခ်ာလွ်င္ရႊံ့ျဖင့္ေဇာ္မံပါ။
မီးဖို။မီးက်ီးျဖင့္ နာရီဝက္ခန္႔ဖုတ္ပါ။
ဖြင့္ၾကည့္လွ်င္သေဘၤာသီးအတြင္းမွအခိုးမ်ားထြက္လာပါလိမ့္မည္။
အတြင္းမွၾကက္ဥကိုအျပင္ထုတ္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
ၾကက္ဥကိုေရမေဆးပါႏွင့္။
ၾကက္ဥ ၂လံုးကို အျခားအစာႏွင့္မေရာပဲထမင္းလြတ္စားပါ။
ေန႔စဥ္ အနည္းဆံုး ၁၄ ရက္စားမွအက်ိဳးထူးပါမည္။
( ေၾကာင္းက်ိဳးတိုက္ဆိုင္သူမ်ား ေပ်ာက္ကင္းၾကပါေစ။)
ၾကည္လြင္ျမင့္(မုျဒာ) ၂၉.၄.၂၀၁၅။
No comments:
Post a Comment