#ေလျဖတ္ေရာဂါကာကြယ္ရေအာင္
ခုေခတ္မွာေလျဖတ္ေရာဂါကဖက္ရွင္ျဖစ္ေနတာ
ကြ်န္ေတာ္အျမင္--အခ်ိဳမႈန္႔ေပၚခဲ႔တာအလြန္ၾကာခဲ႔ပါၿပီ၁၉၇၅
ခုႏွစ္ေလာက္ကစေပၚခဲ႔တာျဖစ္နိုင္ပါတယ္။
ခုေခတ္မွာေလျဖတ္ေရာဂါကဖက္ရွင္ျဖစ္ေနတာ
ကြ်န္ေတာ္အျမင္--အခ်ိဳမႈန္႔ေပၚခဲ႔တာအလြန္ၾကာခဲ႔ပါၿပီ၁၉၇၅
ခုႏွစ္ေလာက္ကစေပၚခဲ႔တာျဖစ္နိုင္ပါတယ္။
ကြ်န္ေတာ္တို႔ငယ္ငယ္ကေလျဖတ္လို႔ ဆိုတဲ႔အသံၾကားရင္ သိပ္ထူးဆန္းတာပါ မျမင္ဘူးလို႔လူႀကီးေတြနဲ႔လိုက္ၾကည့္ရတာပါ။
တႏွစ္ေနလို႔တစ္ေယာက္မျဖစ္တာပါ။
#အခိ်ဳမႈန္႔လို႔မထင္ဘူးဗ်ာ
ဆီ--ပထမ သစ္ရြက္ဆီ ေနာက္ေတာ့
အေၾကာ္ဆီ အစရွိသျဖင့္ဘာဆီညာဆီေတြေပၚလာေတာ့တယ္ ဒီေတာ့မွေလျဖတ္ လို႔ဆိုတဲ႔အသံေတြညံေအာင္ၾကားရေတာ့တာပါပဲ။
#ဘယ္တတ္နိုင္မလဲရွိေစေတာ့ေပါ့
#ကာကြယ္မယ္။
နဂ်ီအံုရွာမယ္ အေကာင္ေပါက္ၿပီး
သားနဂ်ီအံု ဒါကပံသကူျဖစ္ေနပါၿပီ
သားေပါက္မရိွတဲ႔နဂ်ီအံုကအေပါက္
ပြင့္ေနပါတယ္ အံုမွာအေပါက္ပြင့္ေနတာပါ
ေသျခာျဖဳတ္ယူပါ အမႈန္႔ေထာင္းပါ့
မယ္ ၿပီးမွအဝတ္ပါးပါးနဲ႔စကာခ်ပါ
ဂဲေသးေသးေလးမ်ားပါတတ္လို႔ပါ
စကာခ်ၿပီးသားနဂ်ီအံုအမႈန္႔ကိုပ်ားရည္စစ္နဲ႔ေတပါ မက်ီးေစ့ခန္႔အလံုး
သံုးလံုး လံုးပါ ဒါကို တေန႔တစ္လံုး
သံုးရက္ဆက္တိုက္စားပါ တစ္ႏွစ္
လံုး ေလမျဖတ္ေတာ့ပါဘူး။
ေဆးစစားတဲ႔ေန႔စြဲကိုမွတ္ထားပါ
ေနာက္နွစ္ဒီအခ်ိန္မွာဒီနည္းအတိုင္း
ျပန္စားပါ ေသသည္အထိမွန္မွန္စားမယ္ဆိုရင္
ေသသည္အထိေလမျဖတ္ေတာ့ပါ
လြယ္ကူထိေရာက္ေသာနည္းေကာင္းတခုျဖစ္ပါတယ္
အနာကင္းအစာဝပါေစ
Sagu Thar
တႏွစ္ေနလို႔တစ္ေယာက္မျဖစ္တာပါ။
#အခိ်ဳမႈန္႔လို႔မထင္ဘူးဗ်ာ
ဆီ--ပထမ သစ္ရြက္ဆီ ေနာက္ေတာ့
အေၾကာ္ဆီ အစရွိသျဖင့္ဘာဆီညာဆီေတြေပၚလာေတာ့တယ္ ဒီေတာ့မွေလျဖတ္ လို႔ဆိုတဲ႔အသံေတြညံေအာင္ၾကားရေတာ့တာပါပဲ။
#ဘယ္တတ္နိုင္မလဲရွိေစေတာ့ေပါ့
#ကာကြယ္မယ္။
နဂ်ီအံုရွာမယ္ အေကာင္ေပါက္ၿပီး
သားနဂ်ီအံု ဒါကပံသကူျဖစ္ေနပါၿပီ
သားေပါက္မရိွတဲ႔နဂ်ီအံုကအေပါက္
ပြင့္ေနပါတယ္ အံုမွာအေပါက္ပြင့္ေနတာပါ
ေသျခာျဖဳတ္ယူပါ အမႈန္႔ေထာင္းပါ့
မယ္ ၿပီးမွအဝတ္ပါးပါးနဲ႔စကာခ်ပါ
ဂဲေသးေသးေလးမ်ားပါတတ္လို႔ပါ
စကာခ်ၿပီးသားနဂ်ီအံုအမႈန္႔ကိုပ်ားရည္စစ္နဲ႔ေတပါ မက်ီးေစ့ခန္႔အလံုး
သံုးလံုး လံုးပါ ဒါကို တေန႔တစ္လံုး
သံုးရက္ဆက္တိုက္စားပါ တစ္ႏွစ္
လံုး ေလမျဖတ္ေတာ့ပါဘူး။
ေဆးစစားတဲ႔ေန႔စြဲကိုမွတ္ထားပါ
ေနာက္နွစ္ဒီအခ်ိန္မွာဒီနည္းအတိုင္း
ျပန္စားပါ ေသသည္အထိမွန္မွန္စားမယ္ဆိုရင္
ေသသည္အထိေလမျဖတ္ေတာ့ပါ
လြယ္ကူထိေရာက္ေသာနည္းေကာင္းတခုျဖစ္ပါတယ္
အနာကင္းအစာဝပါေစ
Sagu Thar
No comments:
Post a Comment