Monday, December 19, 2016

ျပန္ေႏႊးျပီး မစားသင့္တဲ့ အစားအစာမ်ား
ပူပူေႏြးေႏြး ခ်က္ျပဳတ္ျပင္္ဆင္ထားတဲ့ အစားအစာေတြက က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္သလုိ အရသာလည္း ရိွပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ထမင္းက်န္၊ ဟင္းက်န္မ်ားစြာ ရိွေနတဲ့အခ်ိန္၊ ဒါေတြကို ေရခဲေသတၱာထဲ ေန႔တုိင္း ထည့္သိမ္းရတဲ့အခ်ိန္ေတြ မၾကာခဏၾကဳံဖူးပါလိမ့္မယ္။ အခုအခါမွာ လူေတြ လုပ္ေလ့ရိွၾကတာက အဲဒီအစားအစာေတြ ျပန္ေႏႊးျပီး အသစ္နဲ႔ေရာစားတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အစားအစာျပန္ေႏႊးတာက အစားအစာမွာရွိတဲ့ ေကာင္းတဲ့ ျဒပ္စင္ေတြ ျပယ္ေစသလုိ အခ်ဳိ႕ကိစၥေတြမွာ အစာအဆိပ္ပါ သင့္ေစတတ္ပါတယ္။
ဒါ့ေၾကာင့္ အစားအစာကို ျပန္ေႏႊးျပီး မစားသင့္တဲ့ အစားအစာေတြကို ေျပာျပေပးခ်င္ပါတယ္။
၁။ ၾကက္သား
ပူပူေႏြးေႏြးခ်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္သားဟင္းကို လူတုိင္းစားခ်င္ၾကပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ျပန္ေႏႊးျပီးမွ သုံးေဆာင္တာက ၾကက္သားမွာ ရႏုိင္တဲ့ ပရိုတိန္းဓာတ္အားလုံး ရွင္းပစ္ပါလိမ့္မယ္။ အဲဒါက အစာေျခဖ်က္မႈျပသနာနဲ႔ က်န္းမာေရးခ်ိဳ႕တည့္မႈေတြ ျဖစ္ပြားေစတတ္ပါတယ္။
၂။ အာလူး
အာလူးက က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းေပမယ့္လုိ႔ ဖုတ္ထားတဲ့အာလူးေတြကို အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ သိမ္းထားတာက အာဟာရဓာတ္အားလုံး ပ်က္ျပယ္ေစပါတယ္။ အာလူးကို ျပန္ေႏႊးတဲ့အခါ အစာေျခစနစ္ အဟန္႔အတားျဖစ္ျပီး မအီမတသာ ျဖစ္ေစတတ္ပါတယ္။
၃။ မုန္လာဥနီ
မုန္လာဥနီခ်က္စားျပီး ဟင္းက်န္ေတြ သိမ္းထားတယ္ဆုိရင္ မစားမီ လုံးဝ ျပန္မေႏႊးသင့္ပါဘူး။ ဒီလုိလုပ္တာက မုန္လာဥနီက ရတဲ့ ႏုိက္ထရိတ္ဓာတ္ ျပယ္ျပီး က်န္းမာေရး အဟန္႔အတားျဖစ္ေစပါတယ္။ အဲဒီအစား မသုံးေဆာင္ခင္ ေရခဲေသတၱာထဲကေန ခဏထုတ္ထားျပီး ပုံမွန္အပူခ်ိန္အတုိင္း ျပန္ျဖစ္လာတဲ့အခါမွ သုံးေဆာင္တာ အေကာင္းဆံုးပါ။
၄။ မိႈ
မိႈမွာ ပရိုတိန္းဓာတ္အျပည့္ရိွပါတယ္။ ဒါ့ေၾကာင့္ ပူပူေႏြးေႏြးခ်က္ျပဳတ္ျပီးခ်ိန္ စားတာအေကာင္းဆုံးပါပဲ။ မစားခင္ ျပန္ေႏြးရင္ ပရိုတိန္းဓာတ္ပါဝင္မႈ ပ်က္သုဥ္းျပီး က်န္းမာေရး ထိခုိက္ေစပါလိမ့္မယ္။
၅။ ဟင္းႏုႏြယ္
ဟင္းႏုႏြယ္ျပန္ေႏႊးစားတာက က်န္းမာေရးအတြက္ အႏၱရာယ္ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ အေၾကာင္းက ျပန္ေႏႊးရင္ ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ပစၥည္းအျဖစ္ ေျပာင္းလဲတဲ့ ႏုိက္ထရိတ္ေတြ ပါဝင္ေနလုိ႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီေတာ့ ျပန္ေႏႊးထားတဲ့ ဟင္းႏုႏြယ္ကို မစားတာ အေကာင္းဆုံးပါပဲ။
Credit :Trend Myanmar

No comments:

Post a Comment