Thursday, October 20, 2016

ဒန႔္သလြန္အေစ့ေျခာက္အစြမ္း
(၁) ဒန္႔သလြန္ ႐ြက္ ဟင္းခ်ိဳခ်က္ေသာက္ျခင္း၊
ေၾကာ္စားျခင္းျဖင့္အစာေၾကေစသည္။ေသြးတိုးအမူးေရာဂါ သက္သာေစသည္။
(၂) ဒန္႔သလြန္႐ြက္အစိမ္းကိုေထာင္း၊ အရည္ညႇစ္၊ ဆားအနည္းငယ္ခပ္၍တိုက္လွ်င္ ေခ်ာင္းဆိုး။
ကိုယ္ပူ အဖ်ားေရာဂါ သက္သာေစသည္။
(၃) ဒန္႔သလြန္႐ြက္သတၲဳရည္ကို မ်က္စဥ္းခပ္ေပးလွ်င္ ေခါင္းႀကီးကိုက္ေရာဂါ သက္သာေစသည္။
(၄) ဒန္႔သလြန္သီးမီးဖုတ္၊ အတြင္းမွ အေစ့ႏွင့္အသားကို ျခစ္ယူၿပီး
ၾကက္ဥႏွင့္ေရာေၾကာ္စားေသာ္ ေသြးဝမ္း၊လိပ္ေခါင္းေသြးက်ေရာဂါ သက္သာေစသည္။
(၅) ဒန္႔သလြန္သီးအရင့္ကို ေနေျခာက္လွန္း၊
အေစ့ေျခာက္ကို ဖန္ပုလင္းျဖင့္သိမ္းထားပါ။
ေသြးတိုးလွ်င္ႏွစ္ေစ့၊ သံုးေစ့ ဝါးစားပါ။ေရအဝေသာက္ပါ။ နာရီဝက္အတြင္း ေသြးတိုးက်ပါသည္။
ႏွလုံးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါရွိလွ်င္
အေစ့ေျခာက္ကို အမွဳန္႔ေထာင္းၿပီး ပ်ားရည္ႏွင့္ေန႔စဥ္
ဟင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းခန္႔စားပါ။
ရင္ၾကပ္၊ ေသြးတိုး၊ ႏွလံုးေမာေရာဂါရွိလွ်င္ ဒန္႔သလြန္သီးအေစ့အေျခာက္အမႈန္႔ႏွင့္ ခ်င္း(ဂ်င္း)ေျခာက္မွဳန္႔ ဆတူေရာစပ္ျပီး ေရေႏြးႏွင့္ေသာက္ပါ။
ဒန္႔သလြန္သီးအေစ့ေျခာက္ကို ေနလွန္းၿပီး
သိမ္းထားလွ်င္ ႏွစ္ၾကာသည္အထိ အာနိသင္မပ်က္စီးပါ။
က်န္းမာေရးအေထြေထြဗဟုသုတ#

No comments:

Post a Comment