Tuesday, November 15, 2016

ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကုိ တုိက္ဖ်က္ႏုိင္တဲ့ အစားအစာ ၅ မ်ိဳး
#ေရေႏြးၾကမ္း
ေရေႏြးၾကမ္း ေသာက္ျခင္းဟာ အစာျပြန္၊ အစာအိမ္၊ ဆီးက်ိတ္ နဲ႔ ရင္သားကင္ဆာေတြကုိ ေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ Chinese ပညာရွင္တစ္ေယာက္ ေလ့လာေတြရွိခဲ့တာကေတာ့ ေရေႏြးၾကမ္းကုိ ပုံမွန္ထက္ ပုိေသာက္တဲ့ သူေတြမွာ သားအိမ္ကင္ဆာကုိ ေတြ႔ရပါတယ္တဲ့။ ဒါေၾကာင့္မုိ႔လုိ႔ တစ္ေန႔ကို ေရေႏြးၾကမ္း ၃ ခြက္ေလာက္ဆုိရင္ လုံေလာက္ပါၿပီဗ်ာ..
#နႏြင္း
ကင္ဆာကုိ တုိက္ဖ်က္တဲ့ ေနာက္ထပ္အစားအစာကေတာ့ အာရွႏုိင္ငံေတြမွာ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္အျဖစ္အသုံးျပဳတဲ့ နႏြင္းမႈန္႔ပါပဲ။ ကၽြမ္းက်င္ပညာရွင္ေတြဟာ တိရိစၦာန္ရဲ႕ ကုိယ္ထဲမွာ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြထည့္ၿပီး နႏြင္းမႈန္႔နဲ႔ စမ္းသပ္မႈ ျပဳလုပ္ခဲ့ပါတယ္။ နႏြင္းဟာ ကင္ဆာဆဲလ္ျပန္႔ပြားႏႈန္းကုိ ရပ္တပ္ေစၿပီး ဖ်က္ဆီးေပးႏုိင္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိေတြပါဝင္ပါတယ္။
#ၾကက္သြန္ျဖဴ
ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ လည္း ကင္ဆာဆဲလ္ျဖစ္ပြားမႈႏႈန္းကုိ တုိက္ဖ်က္ေပးပါတယ္။ အမ်ားစုရဲ႕ ေလ့လာေတြ႔ရွိခ်က္အရကေတာ့ အူမႀကီးကင္ဆာနဲ႔ အစာအိမ္ကင္ဆာ ျဖစ္ျခင္းကုိ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ နာက်င္မႈ ကင္းေဝးဖုိ႔အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ေန႔စဥ္ စားေပးသင့္ပါတယ္။
#ပဲပိစပ္
Soy Bean လုိ႔ေခၚတဲ့ ပဲပိစပ္ရဲ႕ အက်ိဳးအာနိသင္ေတြကေတာ့ သားအိမ္ကင္ဆာ နဲ႔ ရင္သားကင္ဆာ ျဖစ္ႏႈန္းကုိ ေလ်ာ့ခ်ေပးပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အရာတုိင္းမွာ ေကာင္းက်ိဳးနဲ႔ ဆုိးက်ိဳးဆိုတာ ဒြန္တဲြေနတတ္လုိ႔ တစ္ပတ္မွာ ၅၀ မွ ၈၅ မီလီဂရမ္ စားသုံးေပးရင္ အဆင္ေျပပါတယ္.
#ဂ်င္း
ဂ်င္း ဟာ အိပ္ေရးပ်က္တဲ့သူေတြ၊ အိပ္ေရးမဝတဲ့သူေတြနဲ႔ ခရီးသြားရင္မူးတဲ့သူ ေတြအတြက္ အေကာင္းဆုံးျဖစ္တဲ့အျပင္ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကုိ ဖ်က္ဆီးေပးနိုင္တဲ့ အေကာင္းဆုံးအစားစာတစ္ခုပါပဲ။
Credit

No comments:

Post a Comment