Saturday, November 19, 2016

ဆီးျဖဴသီး၏ ေကာင္းက်ိဳးမ်ား
ဆီးျဖဴသီးဟာ ဗိုက္တာမင္ C အလြန္ႂကြယ္ဝတဲ့
သဘာဝ အသီးအႏွံျဖစ္ပါတယ္။
- အသဲနဲ႔ဆိုင္ေသာ ေရာဂါေဝဒနာမ်ားကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
- ေသြးအတြင္း အဆိပ္အေတာက္ေတြနဲ႔၊ ဗိုင္းရပ္ပိုး၊ ဗက္တီးရီးယားနဲ႔ အဏုဇီဝ ပိုးမႊားေတြကိုလည္း ဖယ္ရွားေပးႏိုင္ပါတယ္။
- ေသြးအားေကာင္းေစတဲ့ ေဟမိုဂလိုဗင္ဓာတ္ ႂကြယ္ဝေအာင္ ျဖစ္ေစတာမို႔ အေမာခံႏိုင္ၿပီး အသားအေရ ၾကည္လင္လွပေစႏိုင္ပါတယ္။
- ဆီးျဖဴသီးမွ ထုတ္ထားတဲ့ အရည္နဲ႔ ပလုတ္က်င္းရင္ ခံတြင္းအနံ႔ဆိုးမ်ားကို ကင္းစင္ေစၿပီး ခံတြင္း သန္႔ရွင္းေစႏိုင္သည့္အျပင္ သြားဖုံးေသြးယိုျခင္းကိုလည္း ဗိုက္တာမင္ C နဲ႔ ကယ္စီယမ္ဓာတ္တို႔ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေပ်ာက္ကင္းေအာင္ ကူညီေပးပါတယ္။
- ကိုယ္လက္စထေရာကိုလည္း ေလ်ာ့နည္းေစၿပီး ႏွလုံးႂကြက္သားမ်ားကိုလည္း သန္မာေစပါတယ္။
- ဆီးျဖဴသီး တစ္ညစိမ္ထားတဲ့ ေရသန္႔ အၾကည္နဲ႔ မ်က္လုံးေဆးရင္ မ်က္စိယားယံတာကို သက္သာၿပီး အျမင္အာ႐ုံကို ေကာင္းမြန္ေစႏိုင္ပါတယ္။
- ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္နဲ႔ ဆီးျဖဴသီး အရည္ကို တစ္ရက္အတြင္း (၃) ႀကိမ္ေလာက္ ေသာက္သုံးပါက ဓမၼတာေသြးလြန္ျခင္းကို သက္သာေစနိုင္ပါတယ္။
- ဆီးျဖဴသီးဟာ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးတဲ့ သတၱရွိတဲ့အတြက္ ဆီးခ်ိဳးေရာဂါျဖစ္ျခင္းမွလည္း ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
Credit to Good Health

No comments:

Post a Comment