Tuesday, February 6, 2018


ေန႔စဥ္ရက္ဆက္ မစားသံုးသင့္ေသာ အစားအစာမ်ား

Knowledge 0 comments


(၁)ျမင္းေသးႏွင့္စိမ္ထားေသာဘဲဥ

ကယ္စီရမ္ဓာတ္ဆုံးရႈံးေစ၍အရုိးေပ်ာ့ေရာဂါကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္
(၂)အီၾကာေကြး

ေက်ာက္ကပ္အလုပ္ပင္ပန္းေစ၍ဦးေႏွာက္ႏွင့္အာရုံေၾကာမွတ္ညာဏ္ခ်ဳိ႕ယြင္းေစႏုိင္သည္
(၃)အသားကင္

ကင္ဆာကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္
(၄)ခ်ဥ္ဖတ္အမ်ဳိးမ်ဳိး

ႏွလုံးကုိပင္ပန္းေစသည္
ေသြးကုိတုိးေစသည္
ကင္ဆာကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္
(၅)ဝက္အသည္း

ကုိယ္လက္စထေရာကုိတုိးေစသည္
ႏွလုံးႏွင့္ဦေႏွာက္ေသြးေၾကာကုိ ပိတ္ဆုိ႔ေစႏုိင္သည္
(၆)အသင့္စားေခါက္ဆြဲေျခာက္အမ်ဳိးမ်ဳိး

အဆိပ္ကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္
(၇)ေနၾကာေစ့

အသည္းတြင္အဆီမ်ားကုိစုေစသည္
(၈)ပဲပုပ္
ေရာဂါပုိးမႊားကူးစက္ေစႏုိင္သည္
(၉)အခ်ဳိမႈန္႔

အခ်ဳိမႈန္႔တြင္လူကုိအက်ဳိးျပဳေသာဓာတ္လုံးဝမပါဝင္ပါ။
ေခါင္းမူး ေခါင္းကုိက္ ေအာ့အန္ခ်င္ေစသည္
စိတ္မ တည္ၿငိမ္ျဖစ္ေစသည္
ေယာက်္ားမိန္းမအင္ဂါမ်ားအတြက္
ဆုိးက်ဳိးကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္။

Credit: စြယ္စံု ဗဟုသုတဟင္းေပါင္းအိုးႀကီး
Unicode Version
(၁)မြင်းသေးနှင့်စိမ်ထားသောဘဲဥ
ကယ်စီရမ်ဓာတ်ဆုံးရှုံးစေ၍အရိုးပျော့ရောဂါကိုဖြစ်စေနိုင်သည်
(၂)အီကြာကွေး

ကျောက်ကပ်အလုပ်ပင်ပန်းစေ၍ဦးနှောက်နှင့်အာရုံကြောမှတ်ညာဏ်ချို့ယွင်းစေနိုင်သည်
(၃)အသားကင်

ကင်ဆာကိုဖြစ်စေနိုင်သည်
(၄)ချဉ်ဖတ်အမျိုးမျိုး
နှလုံးကိုပင်ပန်းစေသည်
သွေးကိုတိုးစေသည်
ကင်ဆာကိုဖြစ်စေနိုင်သည်

(၅)ဝက်အသည်း
ကိုယ်လက်စထရောကိုတိုးစေသည်
နှလုံးနှင့်ဦနှောက်သွေးကြောကို ပိတ်ဆို့စေနိုင်သည်
(၆)အသင့်စားခေါက်ဆွဲခြောက်အမျိုးမျိုး

အဆိပ်ကိုဖြစ်စေနိုင်သည်
(၇)နေကြာစေ့

အသည်းတွင်အဆီများကိုစုစေသည်
(၈)ပဲပုပ်
ရောဂါပိုးမွှားကူးစက်စေနိုင်သည်
(၉)အချိုမှုန့်

အချိုမှုန့်တွင်လူကိုအကျိုးပြုသောဓာတ်လုံးဝမပါဝင်ပါ။
ခေါင်းမူး ခေါင်းကိုက် အော့အန်ချင်စေသည်
စိတ်မ တည်ငြိမ်ဖြစ်စေသည်
ယောကျ်ားမိန်းမအင်ဂါများအတွက်
ဆိုးကျိုးကိုဖြစ်စေနိုင်သည်။

Credit: စွယ်စုံ ဗဟုသုတဟင်းပေါင်းအိုးကြီး


No comments:

Post a Comment