Tuesday, February 6, 2018



ဆီးခ်ိဳက်ေစမဲ့ ဆီးျဖဴသီးေဖ်ာ္ရည္ ျပဳလုပ္နည္း

Health 0 comments


ဆီးခ်ိဳက်ေစမဲ့ ဆီးျဖဴသီးေဖ်ာ္ရည္ ျပဳလုပ္နည္း
ဆီးခ်ိဳဟာ ယေန႔ ကမၻာေပၚမွာ အျဖစ္မ်ားဆံုး ေရာဂါေတြထဲက တစ္ခုပါ။

ဆီးခ်ိဳျဖစ္ၿပီဆိုရင္ ကုသႏိုင္တဲ့ေဆး ခုထိမရွိေသးပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ဆီးခ်ိဳ ပမာဏကိုထိန္းၿပီး လူ႔သက္တမ္းေစ့ေနသြားႏိုင္ပါတယ္။
ဆီးခ်ိဳထိန္းဖို႔ဆိုရာမွာ အစားအေသာက္ အေနအထိုင္ ဂရုစိုက္ဖို႔လိုပါတယ္။ ဆီးခ်ိဳက်ေစမဲ့ အစားအစာေတြမ်ားမ်ားစားေပးၿပီး ကိုယ္လက္ေလ့က်င့္ခန္းေတြ ျပဳလုပ္ေပးရမွာပါ။
ဆီးျဖဴသီး
ဆီးျဖဴသီးမွာ ဗီတာမင္ C ၾကြယ္၀စြာပါ၀င္ၿပီး သရက္ရြတ္ရဲ့ လုပ္ေဆာင္မႈကို ျမင့္တင္ေပးပါတယ္။
ဆီးျဖဴသီးအနည္းငယ္ကို အေျခာက္ခံပါ။
တကယ္လို႔ အေျခာက္မခံခ်င္ဘူးဆိုရင္လည္း ပါးပါးေလးလွီးေပးလိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ ႀကိတ္လိုက္ပါ။

ႀကိတ္ၿပီးရင္ အ၀တ္သန္႔သန္႔ထဲထည့္ၿပီး အရည္ညွစ္ခ်ပါ။
အဲဒီအရည္ကို မနက္ခင္မွာ ေသာက္သံုးေပးပါ။
ေသာက္တဲ့ေနရာမွာ ဆီးျဖဴသီး စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ ဇြန္း ၆ ဇြန္းကိုဒီအတိုင္းပဲျဖစ္ျဖစ္ ေရနဲ႔ေရာၿပီျဖစ္ျဖစ္ ေသာက္သံုးႏိုင္ပါတယ္။
ဆီးျဖဴသီးကို ဆားေရစိမ္ၿပီးေသာက္ရင္လည္း က်န္းမာေရးအတြက္အထူးေကာင္းမြန္ပါတယ္။
အခ်ဥ္စားခ်င္တဲ့ ကိုယ္၀န္ေဆာင္ေတြအတြက္လည္း သင့္ေတာ္ပါတယ္ရွင့္။
Credit: myfood
Unicode Version
ဆီးချိုကျစေမဲ့ ဆီးဖြူသီးဖျော်ရည် ပြုလုပ်နည်း

ဆီးချိုဟာ ယနေ့ ကမ္ဘာပေါ်မှာ အဖြစ်များဆုံး ရောဂါတွေထဲက တစ်ခုပါ။
ဆီးချိုဖြစ်ပြီဆိုရင် ကုသနိုင်တဲ့ဆေး ခုထိမရှိသေးပါဘူး။ ဒါပေမဲ့ ဆီးချို ပမာဏကိုထိန်းပြီး လူ့သက်တမ်းစေ့နေသွားနိုင်ပါတယ်။
ဆီးချိုထိန်းဖို့ဆိုရာမှာ အစားအသောက် အနေအထိုင် ဂရုစိုက်ဖို့လိုပါတယ်။ ဆီးချိုကျစေမဲ့ အစားအစာတွေများများစားပေးပြီး ကိုယ်လက်လေ့ကျင့်ခန်းတွေ ပြုလုပ်ပေးရမှာပါ။
ဆီးဖြူသီး
ဆီးဖြူသီးမှာ ဗီတာမင် C ကြွယ်ဝစွာပါဝင်ပြီး သရက်ရွတ်ရဲ့ လုပ်ဆောင်မှုကို မြင့်တင်ပေးပါတယ်။

ဆီးဖြူသီးအနည်းငယ်ကို အခြောက်ခံပါ။
တကယ်လို့ အခြောက်မခံချင်ဘူးဆိုရင်လည်း ပါးပါးလေးလှီးပေးလိုက်ပါ။ ပြီးရင် ကြိတ်လိုက်ပါ။
ကြိတ်ပြီးရင် အဝတ်သန့်သန့်ထဲထည့်ပြီး အရည်ညှစ်ချပါ။
အဲဒီအရည်ကို မနက်ခင်မှာ သောက်သုံးပေးပါ။
သောက်တဲ့နေရာမှာ ဆီးဖြူသီး စားပွဲတင်ဇွန်း ၅ ဇွန်း ၆ ဇွန်းကိုဒီအတိုင်းပဲဖြစ်ဖြစ် ရေနဲ့ရောပြီဖြစ်ဖြစ် သောက်သုံးနိုင်ပါတယ်။
ဆီးဖြူသီးကို ဆားရေစိမ်ပြီးသောက်ရင်လည်း ကျန်းမာရေးအတွက်အထူးကောင်းမွန်ပါတယ်။
အချဉ်စားချင်တဲ့ ကိုယ်ဝန်ဆောင်တွေအတွက်လည်း သင့်တော်ပါတယ်ရှင့်။
Credit: myfood

No comments:

Post a Comment