Sunday, July 24, 2016

June 5 ·
ၾကက္ဥပူတင္း ဖုတ္နည္း
စားရလြယ္ကူျပီး အရသာလည္းရွိ၊ အာဟာရလည္း ျဖစ္ေစသလို လုပ္ရတာလည္း လြယ္ကူတဲ့ ၾကက္ဥပူတင္းဖုတ္နည္းေလးကို လူမင္းသားမွ ေရးသားမ််ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ဥ ၅လံုး၊ ေထာပတ္ ၂ဇြန္း၊ သၾကား ၂ ဇြန္း၊ ႏြားႏို့ ၁၅က်ပ္သားခန့္၊ ပ်ားရည္ ဇြန္းေသး၂ဇြန္း၊ ဂ်ံဳမွဳန့္ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း၊ စပ်စ္သီးေျခာက္(ၾကိဳက္ရင္) အနည္းငယ္ထည့္၊ ဆားအေနေတာ္ ခ်ိန္ထည့္။
ေဖ်ာ္စပ္နည္း
(၁) ၾကက္ဥကို ပြတက္လာေအာင္ မ်ားမ်ားေခါက္ထားပါ။
(၂) ဂ်ံဳမွဳန့္ကိုလည္း ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ေဖ်ာ္ထားပါ။
(၃) ႏြားႏို့ထဲကို ၾကက္ဥ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ထည့္ျပီး ေၾကေနေအာင္ ဂေလာက္ထားပါ။
(၄) ေဖ်ာ္ထားေသာ ဂ်ံဳမွဳန့္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ျပီး ထပ္ေမႊပါ။ ပ်ားရည္ထည့္ေမႊျပီး ခဏျငိမ္ေနေအာင္ ခ်ထားပါ။
ေပါင္းနည္း
(၁) ပူတင္းဖုတ္ရန္ အေကာင္းဆံုးခြက္ဟာ ေၾကြခြက္ပါ။ ေၾကြခြက္မရွိပါက ဖန္ခြက္၊ စတီးလ္ခြက္ စသျဖင့္ အိမ္မွာရွိတဲ့ အပူခံႏိုင္တဲ့ခြက္နဲ့ ေပါင္းႏုိင္ပါတယ္။
(၂) ေပါင္းမည့္ခြက္ကို ေထာပတ္ သို့မဟုတ္ ဆီျဖင့္ သုတ္လိမ္းပါ။ ျပီးလွ်င္ ပူတင္းရည္ကို ခြက္ရဲ့ ၃ပံု၂ပံုခန့္ထိ ျဖည့္ပါ။ အျပည့္ထည့္လွ်င္ ဆူသည့္အခါ လွ်ံက်မည္။
(၃) ေပါင္းအိုးထဲသို့ထည့္ျပီး ၁၅ မိနစ္ခန့္ ေပါင္းပါ။ ေပါင္းအိုးမရွိပါက အျခားအိုးထဲ ပူတင္းခြက္ မျမဳပ္ေအာင္ ေရထက္၀က္ျဖင့္ ေပါင္းႏိုင္ပါတယ္။
(၄) ၁၀မိနစ္ခန့္ ေပါင္းျပီးလွ်င္ စပ်စ္သီးေျခာက္ ထည့္ျပီး အဖံုးျပန္အုပ္ထားပါ။
(၅) ၅မိနစ္ခန့္ ထပ္ေပါင္းျပီးလွ်င္ ေအာက္ခ်လို့ရပါျပီ။
အနံ့ေမႊးၾကိဳင္တဲ့ ၾကက္ဥပူတင္း ပူပူေႏြးေႏြးေလးကို လက္ဖက္ရည္၊ ေကာ္ဖီတို့နဲ့ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
ဖတ္ရွဳသူမ်ားအားလံုးကို လူမင္းသားမွ အထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေနာက္ထပ္ အျခားပူတင္းဖုတ္နည္းမ်ားကိုလည္း ဆက္ျပီး တင္ေပးပါဦးမယ္။
Royal Sai
လူမင္းသား - ျမန္မာလက္ရာဒံေပါက္
အမွတ္(4-C) ျမင္သာ ၁၁ လမ္းနွင့္
သံသုမာလမ္းေဒါင့္
၁၄ ရပ္ကြက္ တ/ဥကၠလာပ။
ဖုန္း - 09256142929, 09780978070
(Max ဆီဆုိင္အေရွ့တည့္တည့္)
.

No comments:

Post a Comment